כניסה
למנויות
צרו קשר

תבשיל גריסי פנינה של אורלי

תבשיל גריסי פנינה של אורלי:

רגע לפני המתכון - למה גריסים?

הגריסים עשירים במינרלים (סידן, ברזל, זרחן ועוד...)  ויטמינים מקבוצת B. הם בעלי ערך גליקמי נמוך ממאכלים דומים כמו פסטה/אורז והם מעולים למי שסובל מהפרעות במערכת העיכול ודלקות בדרכי השתן.

בגריסים הרגילים יש פי שניים סיבים תזונתיים מאשר באורז מלא!

מומלץ להשרות את הגריסים לפני הבישול כדי לקצר זמן בישול ולהתחיל לרכך את הקליפה. 

הגריסים מעולים למרקים, קדרות, חמין, סלטים, ממולאים, דייסה, ריזוטו.

 
רכיבים:

בצל גדול קצוץ
4 שיני שום
2 כפות שמן זית
כוס וחצי גריסים שטופים (רצוי לאחר השרייה)
10 כוסות מים (לתבשיל סמיך)..אם רוצים פחות סמיך מוסיפים עוד 2 כוסות מים
כפית פפריקה מתוקה 
כפית כורכום
1/2 כפית פפריקה חריפה
כף וחצי מלח
1/2 כפית פלפל

 
אופן הכנה:

מטגנים את הבצל והשום בסיר גדול עם 2 כפות שמן זית עד שהבצל מתרכך ומזהיב מעט.

מוסיפים לסיר כוס וחצי גריסים שטופים מבשלים חצי שעה על אש בינונית עד שהגריסים מתרככים

מוסיפים קישוא ו2 גזרים מגוררים

וחצי ראש ברוקולי לפרחים קטנטנים

ומבשלים עד שהירקות והגריסים רכים..

בזמן שהתבשיל מתקרר הוא הופך לסמיך יותר כי הגריסים ממשיכים לספוג נוזלים.

 
איך נתייחס:
1/2  כוס גריסים מבושלים זו מנת פחמימה
להאמין. לפעול. להגשים.